Коментар на журналиста Иво Инджев:  По липса на Дисниленд и

...
Коментар на журналиста Иво Инджев:  По липса на Дисниленд и
Коментари Харесай

Иво Инджев: Нинова дава бонбонче на стрелбището, насъсква с ловната си дружинка от ДПС и ГЕРБ пенсионери срещу работещи

Коментар на журналиста Иво Инджев: 

По липса на Дисниленд и сходни огромни атракционни развлечения за деца при комунизма развличаха нас, децата, със стрелбища. Пътуващи. Появяваха се и в затънтени краища. На мизерните стрелбища предлагаха мизерни бонуси ( както е съвременно да се казва) за оня, който уцели “десетката ”. Най-разпространената премия за вълшебния стрелец беше бонбонче. “Мими дава бонбонче ”, гласеше надписът на примамката под формата на тенекиена Мими, която изплюваше бонбончето.
 Весела Лечева с мощна офанзива против водача на Българска социалистическа партия: От година Нинова води война с Радев, саботира го посредством интриги и спекулации Весела Лечева с мощна офанзива против водача на Българска социалистическа партия: От година Нинова води война с Радев, саботира го посредством интриги и спекулации
Във фейсбук шампионката по спортна пукотевица и някогашен народен представител от левицата Весела Лечева се обърна с остри рецензии към водача на Българска социалистическа партия Корнели...

Вчера Нинова изплю нещо сходно в Народното събрание. Обеща бонбонче на пенсионерите, с цел да гласоподават за нея и сходствата й. При това бонбончето под формата на краткотраен ( избирателен и месец-два след изборите)
бонус от 120 лв. напълно не е нейно, а би трябвало да бъде платено от общия български джоб, в който бръкна тя, подкрепена за предплатената кражба от остарялата й ловна дружинка от Движение за права и свободи и ГЕРБ.

Комунистически привички не умират, а мутират.

Разликата с днешното стрелбище и “щедростта ” на Нинова, която дава бонбонче, е в това, че то се предлага на пенсионерите. Защото децата не гласоподават, в случай че ще и някои от тях да бъдат принудени да го отгладуват поради очертаващия се пробит бюджет. Известно ни е, че битката желае жертви, само че логиката изисква те да бъда давани от борците за тяхната идея, а не от всички останали. Само че другарите и другарките от Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и ГЕРБ са си привикнали да преразпределят общото богатство съгласно партийния си себелюбив интерес. Дърпат одеялото да завият студените крайници на пенсионерите с лицемерна угриженост на санитари в старешки дом, с което излагат на риск от простуда тялото им. Веднъж прелъстени, те ще се окажат жители на къща без покрив с надпис “България ” на изхода в разгара на последваща зима.

Ремонтът на този покрив ще се прави като оня ремонт на ремонта, на който се нагледахме в ръководената по фандъковски София, а също и в други обитаеми с фандъкоподобни управници места. Кърпят кръпките на правилото, ден да мине, различен да не пристигна ( да крадне вместо нас). За тези с мисъл в главата, без значение от напредналата възраст, би трябвало да е ясно, че с този ход Нинова и нейната компания от Движение за права и свободи и ГЕРБ демонстрират, че очевидно не се канят да ръководят, а единствено да оцеляват и в идващия парламент. Защото бъдещите ръководещи ще би трябвало да търсят пари за платените в задатък “бонбончета ”, които Нинова дава на стрелбището, на което отстрелват бъдещето на България.

Надминаха и обичаната си Русия по този индикатор! Там за гласуващите на идните избори пенсионери Путин даде обещание по 150 рубли- два $. Чудно ли е, че България е толкоз привлекателно място за бягство от Русия таман на пенсионирани хора. Там ситуацията е “Союз нерушимы ” – съюз на шепа крадци от антуража на цар Путин, само че тук в действителност ( за тях) е зимен парадайс, спрямо галопиращата съветска беднотия. За съпоставяне – тукашната междинна работна заплата е двойно по-голяма от съветската и по всичко проличава, че приблизително работещият българин ще бъде изстискван освен това отношение да заплаща за равнене на стандарта с изоставащата Русия.
 По 120 лв. ще се дават върху пенсиите до края на годината По 120 лв. ще се дават върху пенсиите до края на годината
След повишението на минималната пенсия на 370 лева депутатите одобриха на второ четене и предлагането на Движение за права и свободи за октомври, ноември и деке...

Пенсионери против работещи – това ли е новата форма на класовата битка, към която ни тикат раздавачите на непознати порции?

“Щедростта ” на нашенската московска пета колона, която има задачата непременно да брани проруското статукво и в идващия парламент, е прелъстителен тласък за всяко пенсионирано създание в най-голямата страна на земното кълбо. Щом на наборите в България дават с такава лекост добавки в десетки пъти по-големи размери от подаянията на Путин в Русия, за какво да не се преселим там, си споделят несъмнено тамошните възрастни хора, на които им покачиха и пенсионната възраст с вяра милиони от тях да не доживеят до нея.

Нинова и нейните товаришчи от статуквото надали ще разчитат на едната пенсия. Въпросът е дали няма да проумеят като обичаният й ( както и на сътрудника й Методиевич) Тодор Живков, който в оня изхабен, само че показателен анекдот обяснявал, че подвига дотациите за храната на пандизчиите 10 пъти повече в сравнение с студентските столове- тъй като знае, че няма занапред да става студент.

Изтърканият анекдот се трансформира в действителност за търкащия наровете Живков. А после…После Живков си откри приживе охранител в лицето на един пожарникар, а посмъртно и обожателка в лицето на Нинова. Предстои да забележим в кой смисъл ще има нар – южен плод и сладостен живот, както до момента за нашите политически спекуланти или килия с нарове с южно ревю. Защото в случай че се разпалват тези, от чийто джоб желаят да източат приблизително няколко пъти по- дребните им ( спрямо европейските ) приходи, днешните популисти ще имат огромни утрешни главоболия. Понеже правилото “веднъж дадени
бонуси мъчно се лишават ” важи и за работещите хора, а освен за пенсионерите.

ЗАБЕЛЕЖКА: Авторът на тези редове има навършена пенсионна възраст, само че не и задоволително трудов стаж заради насилственото му “пенсиониране ” и изборът му през последните 15 години да влага в бъдещето на двете си подрастващи деца, вместо да си подсигурява бъдещето с отчисления от нередовните си приходи. Така че сега си чака приключването на наказването от две години и половина, планувано по закон за такива “хаймани ” ( или “тулупи ”, по Методиевич ), след което може да кандидатства за пенсия.
 Актуализацията на бюджета: Разнобой сред партиите за растежа на пенсиите Актуализацията на бюджета: Разнобой сред партиите за растежа на пенсиите
С политически причини и персонални нападки стартира дебата  по препоръчаната от служебното държавно управление актуализация на бюджета. Макар...

Приемете горният текст като част от безплатната трудова активност на създателя, поради която си изтърпява въпросното наказване – щото да напишеш близо 8000 ( осем хиляди статии) през въпросните 15 години е, схваща, нищо друго, с изключение на “тулупщина ” в очите на тези, за които писането, изключително с сериозен заряд против статуквото, е тип мързел. Вярно е, че човек се ражда гол и по този начин си отива, само че е значимо въпреки всичко какво оставя след себе си. Разбирам ги в това отношение Путин, Методиевич и впрочем “голисти ”, които приживе се демонстрират полуголи – парират приказките, че царят е гол. Взимам си записка в техния жанр със лична фотография по бански в предпенсионна възраст. И се оправдавам на тези, които са се надявали да ме видят като неотдавнашен пасажер към вечността- в случай че инцидентно не им наподобявам подобен.

Още от ПОЛИТИКА:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР